Blogpost

Jonge Democraten teleurgesteld in kabinet

De Jonge Democraten, de onafhankelijke jongerenorganisatie van D66, zijn diep teleurgesteld over de beslissing van het kabinet om een referendum over het afschaffen van het raadgevend referendum tegen te houden. Vrijdag werd bekend dat het kabinet heeft ingestemd de intrekkingswet voor het referendum niet referendabel te maken

De Jonge Democraten hebben tijdens het D66-congres anderhalve week geleden nog een motie ingediend waarin ze de D66-fractie opriepen om aan een nieuwe wet voor een bindend referendum te gaan werken. Deze motie kreeg van het D66-bestuur een positief advies en werd vervolgens door het congres met een ruime meerderheid aangenomen. De D66-jongeren roepen de Tweede Kamerfractie daarom op om kritische vragen aan minister Ollongren te stellen over dit besluit.

“Wij zijn enorm teleurgesteld dat dit kabinet het niet toelaat het volk te laten spreken over het referendum terwijl de referendumwet nog van kracht is”’, stelt Kevin Brongers, voorzitter van de Jonge Democraten. “De Jonge Democraten zien referenda als uitstekende middelen om de bevolking te betrekken bij de politiek. Een referendum over het referendum had een goed beeld kunnen geven van hoe de Nederlandse bevolking tegen referenda aankijkt”. De D66-jongeren geven aan zich hard te blijven maken voor nieuwe referendumwetgeving en andere democratische vernieuwingen.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

JD Blog

Jonge Democraten teleurgesteld in kabinet

De Jonge Democraten, de onafhankelijke jongerenorganisatie van D66, zijn diep teleurgesteld over de beslissing van het kabinet om een referendum over het afschaffen van het raadgevend referendum te...

Lees meer...

vrijdag 26 januari 18:00
diner - Amsterdam
vrijdag 26 januari 20:00
Nieuwjaarsborrel - Amsterdam
zaterdag 27 januari 10:00
Onderwijssymposium - Landelijk
dinsdag 30 januari 19:30
Debatavond - Amsterdam
vrijdag 02 februari 18:00
ALV79 Wintercongres - Landelijk
dinsdag 13 februari 19:30
Campagnetraining - Amsterdam
vrijdag 23 februari 20:00
Maandborrel - Amsterdam
dinsdag 27 februari 20:00
Debat met Amsterdamse PJO's - Amsterdam

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Jonge Democraten Online

FacebookLinkedInTwitterYouTube

© 2018 Jonge Democraten