#

Mededelingen

Gezocht SNC en CVZ septembercongres 2020

10 Jul 2020

#

Voor het septembercongres op 5 september zijn we op zoek naar 3 Congresvoorzitters en 6/7 leden voor de Stem- en Notulencommissie! Wil jij een dag centerstage zitten bij een van de belangrijkste weekenden van het JD-jaar en er aan bijdragen dat het congres op rolletjes verloopt? Meld je dan nu aan!

Lees verder

Onze reactie op berichtgeving appgroep Dagelijkse Standaard

13 Mei 2020

Vanavond is een bericht op de website 'Dagelijkse Standaard' gepubliceerd met enkele screenshots van een whatsappgroep die wij als vereniging wilden gebruiken in aanloop naar het congres van D66 eerder dit jaar. Er is een open link verspreid via onze afdelingsappgroepen waarmee je in deze appgroep kon komen. In deze appgroep kwamen via deze link op een gegeven moment ook voor ons onbekenden, dus niet JD-leden, terecht. Door enkelen van hen werden aanstootgevende of soms zelfs haatdragende berichten en afbeeldingen gedeeld. Deze zijn te zien op de screenshots die De Dagelijkse Standaard heeft gepubliceerd. Zij die deze berichten plaatsten, zijn hier op aangesproken. Toen dit niet werkte, is de appgroep meteen verwijderd. Dit alles binnen een uur na de eerste haatafbeelding.Hoewel het in dit geval geen JD’ers betrof, hechten wij eraan ferm afstand van deze apps te nemen. De feiten spreken voor zich, maar we balen ervan dat dit in een JD-appgroep is gepasseerd. Discriminatie, racisme, antisemitisme, homohaat, het zijn afgrijselijke uitwassen in onze samenleving die ver, heel ver af staan van waar de JD voor staat. Wij proberen alert te zijn op het gedrag van onze leden. En dat zullen we blijven doen. Ook in de toekomst. En mocht het onverhoopt toch eens nodig zijn, dan zullen we niet schromen in eigen kring hard op te treden.

Lees verder

Digitaal zomercongres

23 Apr 2020

#

Lieve JD'ers, Naar aanleiding van de maatregelen die afgelopen dinsdag (21 april) bekend zijn gemaakt, hebben we besloten dat het zomercongres digitaal plaats zal gaan vinden. Ondanks het congres geen vergunningplicht heeft, vinden wij het onverantwoord om het congres in fysieke vorm te houden.

Lees verder

Vacature Landelijk Bestuur 2020-2021

28 Mrt 2020

#

Lees verder

Corona maatregelen

18 Mrt 2020

Het Landelijk Bestuur en Afdelingsbesturen houden de huidige situatie rond het coronavirus COVID-19 goed in de gaten. We nemen de adviezen van het RIVM heel serieus en vragen jullie dit ook te doen. Dat betekent dat ten minste tot 6 april zullen alle landelijke en lokale activiteiten van de Jonge Democraten worden afgelast. De landelijke Brusselreis (26-27 maart), de eerste sessie van de masterclass '' Politieke beïnvloeding'' (2 april) en de nieuwe ledendag (4 april) gaan dus niet door. Het is nog onzeker of de activiteiten die later gepland staan wel door zullen gaan. Houd de socials en de website in de gaten om op de hoogte te blijven tot wanneer deze maatregelen van kracht zijn. Wij zullen zelf als landelijk bestuur zo min mogelijk bijeen komen en onze werkzaamheden met name vanuit huis voortzetten. We blijven via de gebruikelijke telefonische en online communicatiekanalen bereikbaar.  De adviezen van het RIVM zullen de komende tijd mogelijk verder worden aangescherpt, updates zijn online te vinden (zie ook https://www.rivm.nl/<wbr></wbr>coronavirus/covid-19). Voor aanvullende vragen of advies kun je contact opnemen via info@jongedemocraten.nl

Lees verder