#

Landelijk Bestuur

Landelijk Bestuur

Het Landelijk Bestuur is verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken binnen de vereniging en het uitdragen van het politiek programma. Zij organiseert de landelijke activiteiten en ondersteunt de afdelingen.

Het Landelijk Bestuur werkt elk jaar met een beleidsplan. Beleidsplan 2018-2019 is hier te lezen.

Hall of Fame

Kijk hier voor een overzicht van de illustere voorgangers van het huidige Landelijk Bestuur.

Person portrait

Dennis van Driel

Voorzitter

Mijn naam is Dennis van Driel, Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten. Als geboren en getogen Zeeuw woon ik nu in Den Haag, van waaruit ik mijn werkzaamheden voor de Jonge Democraten combineer met werk bij het klantcontactcentrum van de gemeente Gouda.

Als Voorzitter ben ik verantwoordelijke voor het coördineren van het Landelijk Bestuur en de vereniging. Extern vertegenwoordig ik de visie van de Jonge Democraten in de media, bij debatten en andere optredens.

Tel: 06-15332016
Mail: voorzitter@jd.nl 

Person portrait

Michiel Lemmers

Secretaris

Mijn naam is Michiel Lemmers en ik heb de eer om dit jaar de Secretaris te zijn van de Jonge Democraten. Ik woon al sinds het begin van mijn studie Geschiedenis in Utrecht en werk naast mijn bestuursjaar als beleidsadviseur bij de gemeente Lansingerland. 

Als Secretaris houd ik me onder andere bezig met de Algemene Ledenvergaderingen, ICT en het notuleren van bestuursvergaderingen. Voor al deze onderwerpen kun je dus bij mij terecht (behalve ICT, want daarvoor kun je beter mailen naar ict@jd.nl). Ook als je niet weet bij wie je moet zijn kun je ook contact met me opnemen, dan help ik je graag verder.

Tel: 06-51202353
Mail: secretaris@jd.nl 

Person portrait

Deze functie is vacant

Penningmeester

Op dit moment is de vacature voor penningmeester vacant en staat deze open voor verkiezing op het wintercongres

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de geldzaken van de vereniging. Afdelingspenningmeesters kunnen bij de penningmeester terecht voor vragen over financiering. Ook kunnen bij de penningmeester projectsubsidieverzoeken en declaraties worden ingediend.

Tel: 
Mail: penningmeester@jd.nl 

Person portrait

Marten Porte

Bestuurslid Politiek & Internationaal

Mijn naam is Marten Porte en ik ben dit jaar Bestuurslid Politiek & Internationaal, en tevens voorlopig Penningmeester ad interim. Ik studeer politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar dit zal het komende jaar stilliggen. 

Ik zal voorlopig verantwoordelijk zijn voor het beheren van de begroting en de financiële administratie. Daarnaast draag ik zorg voor de politieke discussie binnen de vereniging en onze standpunten. Tot slot vertegenwoordig ik de Jonge Democraten in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens de congressen van onze koepelorganisaties. 

Tel: 06-33 763 888
Mail: politiek@jd.nl en internationaal@jd.nl

Person portrait

Marit Gorissen

Bestuurslid Pers & Promotie

Mijn naam is Marit Gorissen, persvoorlichter en campagneleider van de Jonge Democraten. Ik ben opgegroeid in Barneveld. Op mijn 20e ben ik naar Utrecht verhuisd waar ik met veel plezier woon.

In mijn portefeuille van het Landelijk Bestuur zitten zowel pers als promotie. Heb je een vraag over bijvoorbeeld campagnes of promotie, zie je graag dat de Jonge Democraten in de pers aandacht besteden aan een bepaald onderwerp, wil je ergens over meedenken, wil je lid worden of ben je journalist? Je kan me altijd bereiken via telefoon, mail of via sociale media. Ik hoop je te zien bij de Jonge Democraten!

Tel: 06-37011250 
Mail: pers@jd.nl en promotie@jd.nl 

Person portrait

Cyriel van Vugt

Bestuurslid Organisatie & Scholing

Mijn naam is Cyriel van Vugt en ik ben dit jaar Bestuurslid Organisatie & Scholing. Afgelopen jaren woonde ik in Nijmegen, waar ik Politicologie heb gestudeerd. Komend jaar ben ik echter woonachtig in Den Haag. Als landelijk Bestuurslid Organisatie & Scholing heb ik twee belangrijke taken. Ten eerste, ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van de landelijke activiteiten, zoals de congressen en verenigingsweekenden. Ten tweede, draag ik zorg voor de ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze vereniging, zoals het trainingsaanbod en coaching.

Tel: 06-46553598
Mail: organisatie@jd.nl en scholing@jd.nl